Färglära

Allt du behöver veta för att handskas med färgen i måleriet. En djup och bred kurs i färglära.

Sammanfattning

Färgläran är lika viktig för måleriet som noterna för en musiker.
I denna djupa och breda kurs lär du både grunderna och guldkornen ur färgläran: Du lär dig blanda alla färger utifrån de tre grundfärgerna cyan, magenta och gult, blir bekant med färgernas ljushetsvärden och med impressionisternas användning av färgverkan. Du lär dig skapa bilddjup med färger och de klassiska sätten att kombinera färger; monokromt, analogt, komplementärt, splitkomplementärt och triadiskt. Du blir bekant med fauvisterna, konstnärer som särskilt hyllade färgen och lär om praktiska knepigheter med färg i akvarell, akryl och olja. Du får veta en hel del om färgers djupa inverkan på oss människor och får fundera kring dina egna färgval. Det här är en kurs med många avsnitt och när du är färdig kommer du att känna dig ännu säkrare och ha ännu lättare att uttrycka dig i färg. Du har tillgång till den i fem månader.

Tidigare elever

"Den här kursen om färglära är fantastisk. Toppen att man har 5 månader på sig också så man hinner göra alla övningarna."

"En mycket djup, omfattande och lärorik kurs i färglära. Jag lärde mig många nya saker."

"En enastående kurs med bredd och djup. Bra med nedladdningsbara filer och övningar då och då. Helt enkelt en suverän färgkurs."
 
"Du har verkligen hjälpt mig att se färger, valörer och färgkompositioner på ett mer självklart sätt."
 
 "Färgkursen är jättetoppen, tycker jag! Ser framemot nästa kurs redan!"  


Kursinnehåll

Anna Toresdotter

Anna är yrkesverksam konstnär (medlem i KRO) bosatt i Roslagen, Stockholm. Hennes konst har presenterats i TV-program och böcker och hon har haft ett hundratal separatutställningar i Sverige och utomlands. Anna föreläser också om sin konst och ger webbkurser i måleri som idag haft över tusen deltagare. 

Kursen pris

Färglära på avbetalning

580 SEK

5 payments of 580 SEK /month

  • Kursen i färglära, betalas på fyra månader

Gå med nu
Mest populär

Färglära, engångsbetalning

2900 SEK

  • Engångsbetalning av kursen i färglära

Gå med nu